Per què perdem volum a la cara?

S’ha demostrat científicament que la causa de la flacciditat de la cara que apareix amb el temps es deu principalment a la pèrdua de volum ossi, a la redistribució del greix facial i a la disminució de l’espessor de la pell, que comporta el descens de teixits i la pèrdua de definició a l’angle cervicomandibular i dels pòmuls.

Un concepte modern i actual de bellesa és la triangulació facial. Els rostres perfectes, que es consideren bells i harmònics, són triangulars; amb un diàmetre transversal facial superior (la zona dels pòmuls) més ample que l’inferior (la zona de la mandíbula i la barbeta).

La bioplàstia s’encarrega de retornar el volum perdut a aquestes estructures de la cara, provocant que els teixits s’elevin i es reubiquin, al mateix temps que els dóna un aspecte més interessant i seductor.

L’efecte blush (del maquillatge) consisteix a fer una zona d’ombra just a sota de l’arc zigomàtic i per damunt de l’angle de la mandíbula. Aquest efecte es pot aconseguir amb la bioplàstia, creant una discreta i graciosa depressió quan es remarquen els pòmuls i la mandíbula.

El fet de ressaltar la línia i l’angle de la mandíbula afavoreix l’aspecte del rostre, li dóna un toc de bellesa i aconsegueix accentuar la línia que fa de frontera entre la cara i el coll.